Vliegende schotel
- 800g kruimige aardappels
- 100ml melk
- 1 ei
- 1 rode ui
- 65g cashewnoten
- 300g half-om-half gehakt
- 3el paneermeel
- olijfolie om in te bakken
- 2 puntpaprika's
- 2stronken paksoi
- 1el sojasaus
- 75g geraspte oude kaas
- 2el maanzaad
EXTRA NODIG
- ovenschaal
Aardappels
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met een pureestamper.
- Verwarm de melk. Maak de puree smeuïg met de melk. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Gehaktballetjes
- Pel en snipper de ui.
- Snijd de cashewnoten grof.
- Meng het ei, paneermeel, ui en de cashewnoten door het gehakt en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.Draai hier circa 12 kleine balletjes van ter grootte van een pingpongbal.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de balletjes in circa 5 minuten rondom goudbruin en gaar. Voeg een scheutje water toe en laat met de deksel op de pan 5 minuten sudderen.
Groente
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de paprika’s circa 6 minuten.
- Snijd de paksoi in stukjes, voeg het wit van de paksoi toe aan de paprika’s en bak circa 3 minuten mee. Houd het groen apart.
- Voeg het groen van de paksoi toe en bak circa 1 minuut mee. Breng op smaak met de sojasaus.
De vliegende schotel
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Verdeel de groente over een met olie ingevette ovenschaal.
- Verdeel over de groente de aardappelpuree, strijk de aardappelpuree glad en druk de gehaktballetjes in de puree.
- Bestrooi de gehaktballetjes met de kaas en het maanzaad.
- Bak de vliegende schotel in de oven in circa 12 minuten goudbruin.
-